2003 - 2004

Leticia syntyy!

Leticia -kuoro sai alkunsa tulevan kuoronjohtajan pitkän pohdinnan ja itsepintaisen kuoroiluintohimon seurauksena syksyllä 2003. Ajatus oli kypsynyt Saara Kemppaisen mielessä jo pitkään, mutta ratkaiseva askel oli Saaran esikoistytär Maria, joka tuolloin oli 3-vuotias. Saara halusi antaa lapselleen mahdollisuuden laulaa toisten lasten kanssa ohjatusti. Sopivaa ryhmää ei lähistöltä löytynyt ja siksi täytyi perustaa uusi kuoro.

Uudesta kuorosta oli juttu paikallislehdessä ja ensimmäisiin kuoroharjoituksiin kerääntyikin yli 20 uteliasta laulajaa. Harjoituspaikkana oli Perniön yläasteen jumppasali. Kerran viikossa pidetty kuoroharjoitus kesti puolitoista tuntia ja siihen sisältyi ääniharjoituksia, rytmi- ja solfatehtäviä, laulujen harjoittamista, musiikkiliikuntaa tai jumppaa sekä venytyksiä, rentoutumisharjoituksia sekä loppusatu. Kuorolaiset olivat 3-11 -vuotiaita.

Ensimmäinen kuoroleiri pidettiin jo samana syksynä juuri ennen Lucian päivää. Leirin päämääränä oli tutustuminen toisiin kuorolaisiin, kuorohengen nostattaminen, Lucia -juhlan ohjelmiston hiominen ja kuoron nimen keksiminen. Leiripaikkana oli Perniön seurakunnan leirikeskus. Kaikki muut asiat toteutuivat, mutta kun kuoro meni suoraan leiriltä Lucia -esiintymiseen, oli se vielä vailla nimeä. Pikainen nimenvalinta tapahtui muutamaa minuuttia ennen esiintymistä, kun kuoronjohtajan puhelimeen tuli tekstiviestinä ehdotus Leticia -nimestä (lausutaan letitsia). Se oli kuulemma italiaa ja tarkoitti iloa. Kuorosta tuli siis Leticia -kuoro -kaikki olivat asiasta yhtä mieltä. Myöhemmin selvisi, että letizia on italiaa, leticia ei, mutta juuret ovat latinassa ja merkitys on sama: ilo -ja sitä kuoro onkin: täynnä iloisia laulajia.

 

img125 2