Letician nuorisokuoron Pohjois-Amerikan kiertue

Letician nuorisokuoro on lähdössä Pohjois-Amerikkaan 18.6. - 2.7.2018. Kuoro on saanut kutsut konsertoimaan Carnegie halliin, Torontoon ja Oakvilleen.

Kiertueen tarkoitus on viedä suomalaista musiikkikultuuria sekä kuoro-osaamista Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Lisäksi Letician nuorille se on upea mahdollisuus päästä tutustumaan kanadalaisiin ja yhdysvaltalaisiin nuoriin ja heidän elintapoihinsa sekä käyttämään englannin kieltä. Kiertueet vahvistavat ryhmän yhteishenkeä ja antavat uudenlaisia valmiuksia esiintymiseen ja kansainvälistymiseen.

Matkalle lähtee 32 nuorta sekä 5 huoltajaa. 

Matka kustannukset ylittävät Musiikkiyhdistys Letician ry:n taloudelliset voimavarat. Kustannusarvio on reilusti yli 100.000 euron. Koko rahoitus ei vielä ole selvillä, joten tukitoimet ovat vielä tarpeen. Jos mielessäsi on jotakin mahdollisuutta sponsorointiin, ota yhteyttä leticia(at)leticia.fi -sähköpostiin.

Carnegie Hall on konserttitalo Manhattanilla, New Yorkissa. Carnegie Hall on yksi merkittävimmistä konserttitaloista Yhdysvalloissa, ei ainoastaan rakennuksen kauneuden ja historian, vaan myös sen hienon akustiikan vuoksi. Se on arvostettu konserttisali, jossa suomalaisia kuoroja ei juurikaan ole esiintynyt. Carnegie Hallin konsertti on ainutkertainen mahdollisuus päästä kokemaan työtä ammattilaisten kanssa suuressa konserttisalissa. Carnegie Hall -konserttia johtaa Francesco Nunez, joka on tunnettu mahtavasta työstään, joka kerää nuoria New Yorkin eri sosiaaliluokista korkeatasoiseen kuorotoimintaan. Young People's Chrorus of New York on yksi maailman parhaimmista nuorisokuoroista.

Torontossa Leticiaa odottavat kanadansuomalaiset, jotka juhlivat suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria FinnFestivalissa. Letician nuorten lisäksi juhlassa on muitakin suomalaisia: Kauhava Big Band ja kansanmusiikkiyhtye Jepokryddorna. Leticia esiintyy Tyndale University College & Seminaryn kappelissa, joka on akustiikaltaan ideaalinen juhlakonserttiin. 

Oakvillen nuorisokuoroon Leticia tutustui kuorolaulun maailmanmestaruuskilpailuissa Latviassa vuonna 2014. Leticialaiset ovat pitäneet yhteyttä Oakvillen nuorisokuoroon mm. some kautta. Kiertyeella kuorot esiintyvät ystävyyskonsertissa.