PALKINNOT JA TUNNUSTUKSET

WORLD CHOIR GAMES; RIIKA 2014

Riiassa 9.-19.7.2014 pidetyt World Choir Games olivat kahdeksannet Interkultur-järjestön järjestämät maailmanluokan laulukisat. Alkuperäisenä ajatuksena on ollut luoda olympialaisten ideologian kaltainen kilpailu kaikille maailman laulaville kansoille. Riian kisaan osallistui 460 kuoroa 73 maasta eri puolilta maailmaa. Laulajia kilpailuissa oli yli 27.000. Suomesta kilpailuun osallistui seitsemän kuoroa, joista Leticia oli ainoa lapsikuoro.

Leticia-kuoron 47-henkinen ryhmä osallistui Riian kisoihin avoimissa lastenkuorojen ja folklore-sarjoissa. Scenic folklore -sarjassa Leticia sijoittui toiseksi ja sai suorituksestaan kultaisen diplomin. Tämä merkitsee, että Leticia voi osallistua seuraaviin WCG-kilpailuihin mestaruussarjassa. Sarjan voitti Beijing Caoyuanlian Chorus Kiinasta. Sarjaan osallistui 12 kuoroa. Folklore-sarjaan kuorot esittivät oman maansa kansanmusiikkia ja esiintymisasuna tuli olla kansallispuku. Suurin osa ryhmän puvuista vuokrattiin Suomen Kansantanssin Ystävät ry:ltä Helsingistä.

Lastenkuorojen sarjassa Leticia sai hopeisen diplomin korkeimmalla mahdollisella tasolla. Kultaisesta diplomista jäätiin vain hitusen verran. Sarjan voitti The Student’s Chorus of Beijing No. 5 Middle School Branch Kiinasta. Sarjaan osallistui 26 kuoroa.

Tunnelmia Riian kisoista löydät tähtihetkistä.

Folklore-sarjan kunniakirja ja tuomariston arviointi
Lastenkuorojen sarjan kunniakirja ja tuomariston arviointi

NUORI KULTTUURI SOUNDS -TAPAHTUMA, TURKU 2012

Vuonna 2012 Leticia osallistui valtakunnalliseen ”Nuori kulttuuri sounds” -tapahtumaan”. Tästä Leticialle myönnettiin 1000€:n stipendi levytystä varten ja perusteluna oli ”Tärkeää musiikkikasvatustyötä”.

Tapahtuman raati: Reima Viitala, Nacera Ketroussi, Jussi Chydenius ja Katja Thomson, antoivat Letician ryhmille seuraavia arviointeja: